Снимки от освещаването на църквата вижте тук >>>  Според бившия премиер парламентът

...
Снимки от освещаването на църквата вижте тук >>> 
Според бившия премиер парламентът
Коментари Харесай

Борисов: Кои правомощия се отнемат на Радев? Докато променим Конституцията, ще му изтече мандатът

Снимки от освещаването на църквата вижте тук > > >  

Според някогашния министър председател Народното събрание е мястото, където би трябвало да се вземат решение всички въпроси. " Служебното държавно управление в нашата конституция е заложено в някаква инцидентна неяснота сред партиите ", уточни Борисов. 

Относно тезата, че на президента се лишават пълномощия той попита: " Кои пълномощия се лишават на президента? Той да не е безконечен! Докато приемем измененията в Конституцията, ще му изтече мандатът. Служебното държавно управление в една парламентарна република би трябвало да го има единствено в рисков случай ".

" Много му хареса две години и половина еднолично да ръководи всичко в страната и най-после да каже, че са били положителни служебните министри и държавно управление. Две години и половина ми кажете едно нещо направено в страната, с изключение на повтарянето от всички: " безпорядък, бедност, чудовищна инфлация, обраха ви с по един лев от нафтата и бензина, стопиха ви приходите и спестяванията " - е това са сполучливите му държавни управления ", сподели още Борисов, визирайки президента Румен Радев. 

Борисов означи и, че с цел да стигне до Каспичан е минал с автомобила си по автомагистрала " Хемус ", " по-точно по нямащата я автомагистрала. Сега щеше да е подготвена до Велико Търново и да е подминала Търговище ", уточни водачът на ГЕРБ. Е това ви донесе това служебно държавно управление, стотици знайни и незнайни министър председатели, министри от никого неизбрани, посочени еднолично от един човек ", съобщи Борисов.

Попитан за формата на ръководство, Борисов сподели, че съгласно него " в този механизъм на некоалиция всички демонстрираха разсъдък " и " парламентаризмът в България работи най-добре от по всяко време ". Оттук-нататък съгласно него единствено партиите, които могат да работят в екип и компромис, ще могат да образуват държавни управления. 

Във връзка с нанесената телесна щета на 18-годишно момиче в Стара Загора, за която през днешния ден полицията задържа наново обвинения 26-годишен Георги Г., Борисов сподели, че е било значимо да се одобри законът за домашното принуждение, измененията в Наказателния кодекс. Случаят той дефинира като " колосален акт " и добави, че реакцията на обществото единствено може да го радва. " Бих се радвал повече, в случай че, когато има такива случаи и още не са станали зверствата, обществото може да се намеси със своите институции, с публичното мнение ", добави Борисов.

Бившият министър председател разяснява и побоя над български футболни почитатели в Скопие. 

" Тези, които са надвишили правата си в Скопие, дали служители на реда, дали хора от агитките, има си правораздаване. Ако зависеше от мен, нямаше да разреша агитки за двата мача, с цел да няма безусловно излишно напрежение. Ние сме подписали Договор за добросъседство с РСМ, дали сме на Албания и на РСМ опция да бъдат част от Европейския съюз. Не разбирам за какво си разрешават това нашите съседи, тъй като от България са видели единствено положително ". 

Борисов прикани да не се бърка политиката със спортните пристрастености. 

" За кметски избори ГЕРБ ще приказва след 15 септември. До тогава текат събранията, номинациите, хората в градовете и структурите ни оферират по няколко претендента и тогава към този момент Изпълнителната комисия на партията, където има спор, ще го реши ", сподели още Борисов. 

" Много е значимо некоалиционните ни сътрудници да запазят страстите в себе си за кметските избори. Трудно е, тъй като до през вчерашния ден воювахме с тях, само че самите те видяха, че им трябват 4 милиарда за пътно поддържане. Всеки ден ни слагат този въпрос, само че ние им припомняме казаното от тях ", сподели още водачът на ГЕРБ. 

В началото на изявлението си той поздрави хората от Каспичан с новата черква. " Увеличихме в бюджета парите за вероизповеданията, заплатите за всички съществени вероизповедания в България ", напомни Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР